Bestemors eplekake

DSC_5882_edited-1 DSC_5880_edited-1 Denne oppskriften er god!
Jeg har tidligere i alle år brukt en oppskrift fra Det gode kjøkken, du husker disse oppskriftskortene som i posten og som man sorterte og satte i en boks? ikke sant.
Jeg fikk noen av disse hos mamma, men plutselig er oppskriften min borte!
Jeg har lett og lett etter den, men finner ikke. Så da var det bare å begynne og finne ny oppskrift.
Denne her synes jeg ble veldig bra. Jeg fant den hos www.melk.no og den heter

Bestemors eplekake
DSC_5833_edited-1 DSC_5836_edited-1
Ingredienser:
4 stk epler, syrlige
5 ss sukker
2 ss malt kanel

Røre:
200 gr smør, romptemperert
200 gr sukker
4 stk egg, romtemperert
170 gr hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker eller vanlig sukker

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 gr C.
Skrell eplene, fjern kjernen og deles i tynne skiver/båter.
Ha eplebåtene i en pose, ta litt sitron på også (for å hindre at de blir brune) og tilsett sukker og kanel,
rist godt slik at sukker og kanel fordeles godt på båtene.

DSC_5843_edited-1 Røre:
Pisk smør og sukker lyst og luftig med enten mixmaster eller kjøkkenmaskin.
Tilsett egg, ett av gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen med den tynne siden ned.
Fordel resten av deigen i formen og stikk resten av eplebåtene ned i deigen.
Strø til slutt over et jevnt lag med sukker (jeg liker også å ta et lite ekstra dryss med kanel )

Stekes midt i ovnen på 180gr C i ca 50 minutter. Bruk en liten pinne til å stikke i for å se om den er stekt.  Serveres lun med enten is eller pisket krem til for eks.


DSC_5851_edited-1 DSC_5863_edited-1DSC_5865_edited-1DSC_5859_edited-1DSC_5875_edited-1 Jeg er klar over at eplekakesesongen har vært, men jeg hadde bildene og oppskriften klar til bloggen slik at jeg ville publisere den. Den var for god til å ikke bli det synes jeg ;)

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram