Hjemmelaget pizza

Det er ikke helg riktig ennå, men nå får du oppskriften i god før helgen - for er det noe som er bedre enn hjemmelaget pizza til lørdagskos?
NEI!
Alle har vel hver sin oppskrift, men likevel - du kan gjerne få min (eller vår da) -
og stol på meg, det er så verdt det å lage det selv fra bunnen av.

DSC_2464

Grunndeig (blir nok til 4 tynne italienske pizzabunner):

5 1/2 dl vann (varmes til 37 gr C)
50 gr gjær
1 kg mel
2 ts salt
2-3 ss olivenolje

1. Elt kraftig!
2. Forheving 2 x 30 minutter (Klapp deigen sammen)
3. Etterheving: 45 minutter

Det vil si:
Du elter deigen kraftig og setter den heving i 30 minutter. Klapp den sammen og tilbake i bollen for heving i ytterligere 30 minutter.

Pizzasaus:
Gulrot
Paprika
Stangselleri (Alle grønnsaker finhakkes og blankes i olivenolje)
Tilsett:
Tomatpure
Hermetiske tomater
Soltørkede tomater
Løk
Hvitløk
Oregano
Basilikum
Timian
Pepper
Sukker (en klype)
Balsamikoeddik
1 strøken teskje kjøttbuljong

Dette skal putre under lokk i en time, tilsmakes. Kjøres i stavmixer til det blir helt slett.

Biff skjæres opp marineres i knust, hvitløk, fersk chili (kokken her bruker fersk for å få aroma også og ikke bare styrken),
salt, pepper og litt sitronsaft før den stekes.
Ellers har du på det du ønsker.


Nam nam nam nam nam!

DSC_2460


Kommentarer

Fru Tunheim sa…
Den der så ualminnelig god ut...nam,nam! Vi lager også alltid mat fra bunnen. Det smaker bedre og vi vet hva som er oppi.
Matognatur sa…
Jeg elsker denne pizzaen og til lørdagen kommer den på bordet igjen. Jeg gleder meg så!!!

Mat fra bunnen av er best!!! Bestandig :) og blir det dårlig en gang, blir det nok bedre neste gang for man blir jo flinkere og flinkere jo mer man øver! :)
Må lages! Bruker dere ost på?
Matognatur sa…
Ja det er ost på @grannylovestoknit. Det er tre typer ost på denne pizzaen
1. Riv en mozarella og legg klumpene på
2. Litt reven Lettere Jarlsberg
3. Helt til sist er det noen få revne flak med parmesan på...

så osten er der, den bare synes ikke så godt, men smaken ... O LA LA!

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram