Oreokake

DSC_6188_edited-1

Denne kaken her har jeg hatt lyst til å lage, lenge. Så hvorfor ting har drøyd sånn vet jeg ikke ... i helgen feiret vi bursdagsselskap her i huset og da var anledningen her. Oreokake ble det. Jeg saumfarte internettet og kakebakebøkene mine, jeg vet ikke med deg - men jeg må alltid lese noen oppskrifter før jeg bestemmer meg. Gjerne kommentarer fra folk for å få tips og råd. Hva er bra, hva er ikke bra og kan man gjøre ting på en annen måte.
Jeg valgte oppskriften fra Trines matblogg (hennes eldste versjon av denne) Det eneste jeg vil si er at du bør ta kaken ut ca en halvtime før servering fordi bunnen blir nemlig steinhard å skjære igjennom. Jeg laget kaken samme dag som servering og hadde god tid fordi jeg startet veldig tidlig.
En annen ting med meg er at jeg har litt hetta for å servere brun mat, så jeg må alltid ha noe farge til. Her ble det masse friske bringebær som jeg synes var godt både for øyet og i munnen :)


DSC_6183_edited-1
Oppskriften er som følger:

Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram mykt smør
Ostekrem:
200 gram kremost
2,5 dl melis
1 hel boks kremfløte
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Pynt:
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade
Friske bringebær

Bunnen: Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med smøret. Kjør til en jevn masse og ha den i en kakering (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekremen: Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Sjokolademoussen: Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time. Smelt litt mørk kokesjokolade og ringle denne lett over kaken, eventuelt kan du ringle over litt sjokoladesaus rett før servering. Og til slutt de friske bringebærene :)

Ta ut kaken fra kjøleskapet en halvtime før du serverer den :)
Og dagen etter at du har spist denne megamektige kaken anbefaler jeg en god gåtur ut i naturen.


DSC_3966_edited-1DSC_6192_edited-1

Kommentarer

Fru Tunheim sa…
Så knallgod ut og et vakkert eksemplar også. Den oppskriften er god. Jeg har også laget den.
Matognatur sa…
Ja den ble veldig god, veldig mektig og pent med bringebær. Jeg skulle likt å ha noe grønt på også, kanskje neste gang?! :)
kan absolutt anbefales :)
Elin :-) sa…
Så flotte bilder! mektig og god kake, holder med et stykke :-)
Matognatur sa…
Takk Elin, veldig mektig kake ja - og et stykke er absolutt nok!!! :)


kanskje ;)

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram