Timiankjeks





Her kommer oppskrift på Timiankjeks som vi har fått litt "dilla" på her hos oss. De er helt nydelige
til ost, fikenmarmelade for eks eller bare slik de er uten noe på til for eks prosecco eller rødvin.
Oppskriften stod i julenummeret til Interiørmagasinet for et par år siden.



Til ca 40 kjeks
150 gr usaltet smør (jeg brukte Bremykt)
100 gr parmesan, finraspet
50 gr peccorini, finraspet (Jeg har brukt 150 gr parmesan, smaker like godt det også)
1 ss finhakket fersk timian (tørket går også bra)
sort, nykvernet pepper
maldonsalt (jeg brukte Læsøsalt da det var det vi hadde)
3 dl hvetemel

Kjør smøret i en kjøkkenmaskin i ca 1. minutt
Tilsett parmesan, timian og pepper, og bland det hele sammen.
Tilsett melet og kjør på lav hastighet, til du får en fast, men likevel smidig deigklump.
Smak til med salt.
Dersom deigen blir litt smulete, kan du eventuelt tilsette litt vann.
Rull deigen til en ca 20 cm lang deigpølse.
Pakk deigpølsen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en time.
skjæres opp i 5 mm tykke skiver og legges på stekeplate med bakepapir.

Stek kjeksene ved 175 grader, midt i ovnen i ca 8 - 10 minutter. Følg med på slutten
av steketiden, kjeksene er ferdig når de er gylne. Settes kaldt før du pakker de.



Kommentarer

Elin :-) sa…
De var i hvert fall ikke brente ;-) hoho.. Du vet hva jeg mener.... Fikk lyst å smake jeg nå.

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram