Verdens beste browniesostekake!

Tidligere i sommer bakte jeg denne kaken her! Brownie ostekake med bringebær.
Den er til å bare dåne for! Den er søt og den er mektig som fy!
Du er herved advart...

DSC_3392

Dette trenger du:

Browniesbunnen:
225 gram smør
4 egg (helst store)
4 dl farin
1,5 dl mel
1/4 teskje salt
2 dl. kakao
1/2 ts vaniljeekstrakt (jeg brukte vaniljesukker)

Ostekakelag:
300 gr Philadelfia ost naturell
1/2  dl farin
1 egg
4 spiseskjeer mel

125 gr bringebær (friske eller fryste)

Slik gjør du:
Brownie:
1.Varm ovnen til 175 grader.
   Smør en ca 24 x 32 cm stor form (min var bittelitt større).
2.Smelt smøret og la det kjølne litt.
3.Visp sukker og egg lyst og lett, ca 4-5 minutter.
4. I en egen skål skal du blande mel, salt, kakao og vaniljesukker.
    Tilsett det smeltede smøret i den piskede egg- og sukkerblandingen og visp til en jevn røre.
    Sikt ned melblandingen og visp til røren akkurat er pisket sammen. Altså ikke i evigheter...

Ostekakelaget:
1. Visp cream cheese, sukker, egg og mel til en slett røre i en bolle. Jeg brukte mixmaster.

Kakemontering:
1. Hell ca 3/4 av brownierøren i den smurte formen (jeg brukte bakepapir som jeg smurte med Bremykt).
2. Så skal du helle over ostekakerøren over brownierøren. Ha slikkepottene klare :)
3. Til slutt skal du helle over det du har igjen av brownierøren helt på toppen over ostekakelaget. Det
skal være litt rustikt, husk det :)
4. Nå tar du en gaffel eller skje og drar igjennom lagene i bølgende mønster, frem og tilbake, loddrett og vannrett for en slags bølgeeffekt.
5. Til sist heller du bringebærene over, dytt de litt ned i røren ellers ligger de bare ovenpå.
6. Stekes i 45 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Dette kjenner du ved å bruke en liten pinne.
Jeg bruker alltid disse tynne trepinnene som vi har til grilling.

La kaken kjølne helt før du skjærer den opp!

DSC_3371DSC_3375

DSC_3400DSC_3388_



DSC_3425_

Oppskrift fra boken Sweet food and photography av Linda Lomelino

Kommentarer

Fru Tunheim sa…
Wow...nesten målløs. Denne må jeg prøve en dag.
Står på lista denne altså! Den er så rustikk og fin av utseende og smaker sikkert kjempegodt! Eller?
Matognatur sa…
Jeg synes den er veldig god! Min mann også, men skjær den opp i små biter for den er VELDIG MEKTIG!!!!

:)

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram