Havrekjeks med solsikkefrø

DSC_3797_edited-1

Her skal du få oppskrift på sprø havrekjeks med solsikkefrø, linfrø og sesamfrø. De er lette å lage, men bli ikke skremt av den lange ingredienslisten. Det blir mange kjeks og de er supergode. Mektige også, og pass på å drikke godt med vann etterpå :)

Du trenger:
1 dl havregryn

1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 dl hvetemel
2-3 dl fint rugmel
1 dl olivenolje
2 dl vann
2 klyper salt
1 ts bakepulver
eggehvite til å pensle med
flaksalt
solsikkefrø, linfrø og sesamfrø til å dekorere

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.

Bland sammen linfrø, solsikkefrø, sesamfrø og havregryn i en bolle.
Tilsett så 2 dl hvetemel, 2-3 dl rugmel og 2 dl vann og bland dette.

Om deigen føles tung og klabbete, tilsett litt mer vann.

Tilsett salt og olivenolje (eller raps eller hva du liker) og bakepulver.
Bland så alle ingrediensene i en  bolle til det blir en fast deig.

Hell ut deigen på et melet bord. Kna deigen raskt sånn at den blir smidig.

Del så deigen i tre deler og kjevle ut hver deigdel slik at den blir ca 5 mm tykk.
Trykk så ut kjeks i den formen du liker enten med et glass, en form eller rivjernsbunn (jeg brukte rivjernet mitt).


Legg så kjeksen på et stekebrett med bakepapir. Pensle kjeksene med eggehvite og strø over flaksalt og valgfrie frø.

Stekes kjeksene i ca 15-20 minutter til de har fått en gyllen farge. Følg med på slutten av tiden.
DSC_3802_edited-1DSC_3795_edited-1

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram