Imamen besvimte!!!

Ja det gjorde han, av glede!
Retten heter det, Imamen besvimte -opphavet til navnet er uvisst, men en av historiene sies å være at en imam fikk servert denne retten og syntes det var så godt at han besvimte. En annen historie sier at en imam skal ha giftet seg med datteren til en rik oljeprodusent. De første tolv dagene skal konen hans ha laget aubergine fylt med tomat og løk med olivenolje av den beste kvalitet. På den trettende dagen skal han ha fått servert auberginen uten olivenolje og han skal da ha besvimt av sorg.
Uansett hva som er sant eller ikke -  så er det en veldig god rett :) og for de som evt lurer på oppskrifter så er det bare å google det, "Imamen besvimte" er aubergine skiver med tomat, chevre og kapers, og litt hvitløk i oljen du har over. Stekes i varm stekeovn.
Til "Imamen besvimte" kan du for eks ha en deilig fritata (med for eks kikerter, spinat, hvitløk, ost) hvis du ønsker.
For deg som vil ha en vegetar kveld er dette ypperlig. Kanskje til og med et litt glamorøst innslag for de av dere som liker "kjøttfri mandag" eller hva vet jeg? Kjøttfri fredag :)

Sånn her ser de ut før steking.

DSC_3297
DSC_3303

Sim salabim!

og god helg! Jeg skal på julebord :)

Kommentarer

Fru Tunheim sa…
Det der så og hørtes jo bare godt ut.

Ha en nydelig fredag og helg. Min tilbringes på jobb.
Matognatur sa…
Da ønsker jeg deg en god jobbehelg fru Tunheim :)

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram