Koteletter med en smak av thai

Denne oppskriften rev jeg ut av et blad for noen år siden, det var et annonnsebilag for Gilde og Norsk edelgris. Denne må prøves, og det gjorde vi :) Kokken her valgte å sånn delvis følge oppskriften, det han først gjorde var å koke kotelettene i vann et par timer og med krydder.
Så marinerte han de på følgende måte:
2 dl soyasaus
2 lime, revet skall og saft
2 ss flytende honning
2 hakkede hvitløksfedd
1 ss revet fersk ingefær
2 ts hakket rød chili

Dette var til 4 koteletter
Salt og pepper
Olje til steking

4 ss hakkede peanøtter
2 hakkede vårløk
Rikelig med hakket frisk koriander

1. Pisk sammen ingerdiensene til marinaden i en bolle.
2. Krydre nakkekotelettene med salt og pepper og stek de i olje på begge sider over høy varme. Ha over marinaden og kok i ca 4 minutter over middels varme til kotelettene er gjennomstekte.
3. Skjær opp kjøttet i skiver ved servering og dryss over peanøtter, vårløk og koriander

Salat ved siden av:
4 porsjoner glassnudler (vi valgte ris)
4 ss ekstra virgin olivenolje
2 never salatblader
Urter, for eks basilikum, koriander, 1 appelsin i biter (fileteres) og eventuelt granateplekjerner.

 

         

                                         

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram