Ostepuffer

6901452663_5d82145f49_o Disse luftige små puffene er kjempegode som snacks til drink eller vin, og det er jo alltid gøy å prøve noe nytt på kjøkkenet :)
Her har du oppskriften hvis du har lyst til å prøve deg.

30 gr smør
1,5 dl vann
75 gr hvetemel
90 gr revet ost med disinkt smak (jeg brukte Jarlsberg)
2 ts revet parmesanost
en klype paprikapulver
en klype sennepspulver
1 egg
Til dryss: Frø av sennep, karve, fennikel eller sesam, paprikapulver, revet parmesanost

Varm smør og vann i en liten kasserolle til smøret er smeltet.
Ta kasserollen av varmen og rør inn mel, ost, paprika- og sennepspulver.
Sett kasserollen over varmen igjen og la det koke 2-3 minutter. Rør hele tiden med
en treskje til kremen slipper kantene i kasserollen.
Settes til side.

Visp egget i en liten bolle og rør det sakte inn i kremen til en jevn blanding.

Forvarm ovnen til 200 gr C. Bakepapir.
Sett en spiss med 1 cm åpning i en stor kakesprøyte og fyll blandingen i posen.
Sett 20-25 små topper på bakepapiret og strø med forskjellige dryss.
Stekes i 15-20 minutter til puffene er sprø og gyldne. Serveres varme eller kalde. 6901452935_4677b4c69c_o 6892204539_65a6fd9931_o

Kommentarer

Tove Mari sa…
Ser veldig godt ut. Disse skal jeg prøve 😊👍
Matognatur sa…
Ja det gjør du absolutt rett i! jeg har tenkt å lage disse nå en fredagskveld før jul og ha som snacks til et glass vin før middag :) nam nam nam!!!
Elin :-) sa…
Er det litt som ostepop?
Matognatur sa…
Neeeiii egentlig ikke. Disse er fluffy og luftige men ikke crunchy som ostepop :)

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram