Safran- og appelsinboller

DSC_6291_ Her skal du få oppskrift på noen utrolig gode og saftige boller som min svigerinne N. bakte i går på vår årlige bakedag.

Til ca 40 boller trenger du

50 gr gjær
2 pakker safran av 1/2 gram hver + 1 teskje sukker
5 dl melk
1/2 teskje salt
1,5 dl sukker
Ca 13 dl hvetemel
150 gr romtemperert smør

Fylling:
150 gr romtemperert smør
200 gr mandelmasse
Revet skall av en appelsin

Garnering:
1 egg
mandelspon
melis

DSC_6269 Slik gjør du:
1. Smuldre gjæren i en bolle. Mortle safranen med litt sukker. Hell i melken i en kjele og tilsett safran. Varm melken til 37 grader. Hell melken over gjæren og rør til den har smeltet.
2. Tilsett salt, sukker og mel. Jobb dette sammen til en deig og tilsett så smøret litt av gangen. Arbeid inn smøret slik at det blir en smidig deig. La den heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca 45 minutter.
3. Sett ovnen på 250 grader C. Rør sammen smør, mandelmasse og det revne appelsinskallet i en skål. Ta ut deigen på et melet bakebord og kjevle den ut til et stort rektangel. Bre på fyllingen over deigen og rull så sammen som en rullekake. Skjær bollene i et par cm tykke skiver og legg de i bolleformer/muffinsformer. La de heve i ca 20 minutter.
4. Pensle med egg og strø over mandelspon.  Stek bollene i ca 8-10 minutter midt i ovnen.
La de kjølne før servering :)
DSC_6293_DSC_6266_

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram