En deilig dag på Jeløya

Før helgen dro vi til Moss på besøk og gikk tur på et av mine favorittsteder der, Jeløya og Alby Hovedgård. Bedre kjent nå kanskje som Galleri F15.
Dette har vært et av mine favorittsteder å dra til bestandig. Å kjøre opp til gården gjennom den lange flotte alleen er alltid så staselig.
Parkere bilen og gå gjennom skogen og ned til sjøen, hvor du ser Bastø fergene gå frem og tilbake mellom Horten og Moss, kjenne sjølufta og vinden.
Og så gå opp til hovedgården og se på utsikten over jordene og sjøen, det vokser misteltein i trærne der også. Du kan sjekke ut glasshytta hvis den er åpen og kanskje kjøpe noe fint der. I hvert fall er det kunstgalleri inne, koster den lille sum av kr 50 for å se hva de stiller ut. Det kan jo være så mangt ;)
Og til slutt avslutte med en deilig kaffekopp og den berømte Albykringla i kafeen.
For den er det er absolutt verdt et besøk :) Albykringlen, den skal jeg bake om en stund og bilder og oppskrift kommer! Selv om den egentlig er hemmelig... jeg har fått den fra noen som har jobbet der ;)


DSC_1463 DSC_1456 DSC_1437DSC_1435 DSC_1471DSC_1474DSC_1472DSC_1494DSC_1481DSC_1477DSC_1473

Kommentarer

Fru Tunheim sa…
Har du oppskrift på den kringla så skal jeg også bake den. Har i alle år hørt fra mannen om den fantastiske kringla, men at ingen har oppskriften. Den skal visstnok være strengt hemmelig ifølge ham. Men så har ikke han bodd i området på 25 år heller og ting endrer seg.
Matognatur sa…
Jeg skal ordne det fru Tunheim. Du skal få den av meg om ikke lenge, jeg sender den privat på face til deg. må bare få den av mamma først... har tenkt å blogge den her også etter hvert :)

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram