Fredagspizza

Det er isende kaldt hos oss nå, med minus 10 grader. Så vidt litt snø, nok til at en bløt østlending føler at Kong Vinter har
strammet grepet godt.
Hjemme hos oss elsker vi pizza og en venninne av meg konstaterte at hun kunne nok spist pizza hver dag hele uken gjennom
(forskjellige varianter da vil jeg tro) uten å gå lei. Jeg må innrømme at jeg nok er i samme kategori.
Dog har jeg faktisk til gode å smake pizza med ansjos...
Jeg glemmer ikke første gang jeg spiste italiensk pizza i nettopp, Italia. I Ventimiglia hvor jeg var på språkreisetur.
Språkreisen var i Frankrike og vi kjørte til buss til denne lille byen rett over grensen for å se på et marked.
Jeg husker ikke markedet noe særlig, antageligvis fordi jeg ikke kjøpte noe spesielt
- men jeg husker pizzaen. Den var liten, kun til en person og tynnbunnet med tomatsaus,
litt kjøtt og ost. Den var veldig god! Min første italienske pizza. Den var annerledes enn hva jeg var vant med fra Peppes pizza på Sollie plass i Oslo.
Den gang var det mest amerikanske pizzaer å få kjøpt her og når mamma laget langpannepizza var den også tykkbunnet og veldig god!

I yngre dager laget vi sjelden pizza selv, men det var å gå ut på pizzarestauranter med venner og det var en superhyggelig sosial greie.
Nå går det mest på tynnbunnede runde pizzaer her i huset og jeg må si at jeg liker den tynnbunnede best.

Pizza er verdens beste mat i helgen. En litt sosial greie hos oss hvor vi deler på å lage den. Jeg baker deigen, han ordner fyllet.
Jeg liker nok best å bake, å følge oppskrift er min ting. Min flinke mann er super på å lage mat uten oppskrift.
Jeg må ha oppskrift, til punkt og prikke!
Pizzaen på bildene her er med karbonadedeig, men som ofest bruker vi marinert biff. Det er like godt uansett synes jeg.
Så her er mitt tips hvis du ikke vet hva du skal lage i helgen, lag pizza sammen med kjæresten din.
Del på oppgaven, spill fin musikk og et glass vin :) så blir det nydelig stemning! garantert!!!
Grunnoppskriften på pizzadeigen vi lager har jeg delt med dere før, så derfor skriver jeg ikke den opp igjen -
men du kan klikke på denne setningen så kommer du dit.

DSC_2905_edited-1DSC_2870_edited-1DSC_2874_edited-1DSC_2892_edited-1DSC_2895_edited-1DSC_2908_edited-1DSC_2910_edited-1DSC_2924_edited-1DSC_2951_edited-1DSC_2964_edited-1DSC_2971_edited-1DSC_2977_edited-1



Et voila!


DSC_2981_edited-1

Kommentarer

Den pizzaen så utrolig god ut! Vi skal ha marinert biff neste gang. :)
Matognatur sa…
Marinert biff er det aller aller beste synes jeg også, men karbonadedeig eller skinke eller ... hva som helst. ja takk :) Kos dere med pizza!!!
Elin :-) sa…
Fikk vann i munnen jeg nå, så ut som restaurantpizza. Jeg sliter alltid med å få bunnen sprø....

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram