Oppskrift på enkel tomatsuppe


matognatur middag 02

Min enkle tomatsuppe er forfriskende god til middag og lager du den dagen før så har du bare å koke egg og makaroni,
om du vil ha i det, når du kommer hjem fra jobben og så vips er middagen ferdig.

Oppskriften min fant jeg på Matprat.no (tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum).

Til 4 porsjoner trenger du:
1/2 grovhakket løk (eller sjalottløk for litt mer eksklusiv smak)
2 båter finhakket hvitløk
1 ss olje til steking
2 ss tomatpurè
1 boks med hermetiske tomater (kjøp de som er hele og stampe de i stykker selv)
4 dl vann
1 stk grønnsaksbuljong (terning eller ca 2 ts pulver)
1/2 ss sukker
1/2 ts salt
1/2 ts pepper (eller mer.. jeg elsker pepper)

Slik gjør du:
Fres løk og hvitløk mykt og blank i en kjele med litt olje.
Tilsett tomatpurè og la det surre i ett minutt (tomatpure har litt bitter råsmak, derfor surrer man den
litt i pannen for å få den mildere)
Ha deretter i hermetisk tomat, vann, buljongterning og sukker.
Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter.

Kjør suppen med stavmixer eller hurtigmikser til den har en jevn og fin konsistens.
Smak til med salt og pepper.

Urteforslag: Fersk basilkum som du strør over suppetallerkenen din, oregano, timian, rosmarin,
persille og kjørvel passer sammen med tomat.

Bon appetitt!



matognatur middag 01

Kommentarer

Ingen spiser posesuppe etter å ha prøvd en hjemmelaget variant.

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram