Kosemat på en fredagskveld

ostogpølse5

Nå nærmer helgen seg med stormskritt, bare i dag igjen så er vi der- og hva er vel hyggeligere enn å
sette seg ned og tenke litt over "hva skal vi spise i helgen?"
Diverse oster, pølse, godt fransk landbrød, appelsinmarmelade, nøtter, oliven og hjemmelaget tomatmarmelade.
Et lite glass dessertvin og et glass rødvin.
Det var oppskriften vår på en helt avslappet fredagskveld for litt siden.
Du vet når du er sliten etter uken, ikke orker lage så masse mat  da er det så fint å bare kunne kutte opp grønnsaker, oster, pølse, riste litt brød
og så sette seg i sofaen og kose seg.
I løpet av uken har jeg tatt opp diverse hyggelige tv-program som vi liker å se også, som for eks Typisk deg med Petter Skjerven
eller så har vi sett med stor interesse på Joanna Lumley i Japan. Fikk du med deg denne serien på NRK? Rett og slett bare helt fantastisk!
Tips. BBC World viser også en serie om et ektepar på reise i Japan.
Ellers er jeg helt hekta på Sofa også ... jeg ler så jeg griner! At det kan være så morsomt og se på folk på tv som ser på tv!
Veldig ofte ender jeg opp på Matkanalen og lar meg henføre av Manu som er tilbake i Frankrike med sitt australske tv-team eller
svenske Leila som baker i Frankrike hvor fargene er så glorete og pastelle at jeg holder på å kveile,
men koselig er det :)


tulipan1ostogpølse6


Tomatmarmelade var noe min mann så på tv en eller annen gang og ville prøve, dette har han laget noen ganger og det er kjempegodt til ost og pølsekvelder.
Sånn ca fremgangsmåte har jeg fått notert her,
så hvis du vil prøve - voila

Tomatmarmelade - fremgangsmåte

Skjær opp coctailtomater i fire deler -
sammen litt finhakket løk og litt finhakket hvitløk freses dette i pannen,
etter hvert som fuktigheten går ut/damper ut
så heller du på litt og litt tomatjuice til det har riktig konsistens,
mens du rører rundt ...
ha gjerne litt finhakket soltørket tomat i også
i slutten har du i litt basilikum og et par dråper med balsamicoeddik.

ostogpølse2ostogpølse4ostogpølsetulipan2

Kommentarer

Elin :-) sa…
Ja takk, tror jeg må sjekke bloggen din for matinspirasjon litt oftere. I hvert fall helgemat :-)

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram