Matminner fra Kreta, del 3

Kjærlighet til mat! Kjærlighet til Kreta! Kjærlighet til å smake og tørre å smake på andre ting enn det man er vant til.
En helgrillet fisk. Bønner kokt i en saus du kjenner er full av smak med oliven, tomat og krydder.
Kreta byr på massevis av vegetariske retter som fylte vinblad  (Dolmades), fylte squashblomster, friterte tomater med dill på,
fylte spisspaprika med feta og kokt i tomatsaus. Grekernes variant av lasagne bør du også prøve, pastitsio.
Fiskesuppe laget på flere forskjellige fiskesorter, lam i alle mulige varianter, snegler, reker ...
til dessert søte kaker, sterk kaffe, vannmelon og i Rethymnon spiser vi (hver gang vi har vært der) den godeste gelato.
Vi spiste lunch i en liten, skyggefull sidegate hvor det var kanarifugler i bur som sang så vakkert for oss.
Den herligste restauranten jeg vet om i byen vi har vært i noen ganger nå,
er den hvor det står at man må komme inn på kjøkkenet og se hva de lager!
Og Raki, en hver restaurant har sin egen raki. Fyttirakkerninnisegsåvondtdetsmaker, men det hører med!
Yamas! Og ha et herlig måltid!


kreta7 kreta8 kreta 9 kreta10kreta4 kreta5kreta6 kreta3kreta17 kreta16 kreta12 kreta13 kreta15 kreta18 kreta22 kreta23kreta24 kreta19 kreta20 kreta21 kreta25kreta44kreta46kreta49kreta48kreta45kreta47

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram