Pannekakedagen

Aha, så det er derfor man har en pannekakedag?! Hva man ikke kan lære ved å google litt ;)


"Første tirsdagen etter fastelaven er kjent som både «fetetirsdag», «hvitetirsdag» og «Shrove Tuesday». Fra gammelt av var dette dagen man skulle bruke opp det siste av mel, egg og melkeprodukter før fasten begynte.
Det er nemlig en gammel, kristen tradisjon å faste de siste 40 dagene før påske. I våre dager har det blitt mindre vanlig for kristne å faste før påske, men noen av tradisjonene holdes i hevd. 
Ettersom varene man fra gammelt av skulle bruke opp på denne dagen er de samme varene som trengs for å lage pannekaker har dagen i nyere tid blitt kjent som «Pannekakedagen»."  (sakset herfra)


Jeg spiser sjelden pannekaker av den enkle grunn at jeg blir sulten fort igjen. Når jeg var liten var 

det fast tradisjon at vi en gang i uken hadde pannekaker til middag sammen med en suppe.
Som voksen har jeg ikke spist noe særlig pannekaker, nettopp av den grunn at jeg blir fort sulten igjen.

Men noen ganger på sommeren så har jeg laget små pannekaker til frokost og servert det sammen med
nyrørte blåbær og friske jordbær.
Enkelt og greit med et glass melk til. 

Oppskriften googlet jeg (som jeg ofte gjør når jeg får innfall) og den var helt enkel og grei.


matognatur pannekake1matognaturpannekake2

Linktips:

I mitt forrige innlegg er jeg der mange er hver mandag morgen "Ny uke, nye muligheter"

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram