Bli med opp til Gaustatoppen

gaustatoppen 01

Gaustatoppen

dette var en fin tur og en av mine første fjellturer. Ja så lite bevandret er jeg, men hallo ett sted har vel alle startet?!
Dette var min start. Vi skulle nemlig på dra på fjellferie litt senere denne sommeren for noen år siden og ville teste sko og sekker, så vi selet opp og dro opp til kanskje Norges mest bevandrede og travle topp, nemlig Gaustatoppen.
Så vi gikk jo litt i kø da, opp og ned, men det var fint vær og det var hyggelig. Jeg synes at selv om det var mye folk så var det jo en fresk dag og er det ikke litt fint da at så mange søker ut og har en kjekk tur sammen?! Masse barn, masse eldre folk, mange bikkjer som var med - i det hele tatt. Veldig typisk norsk. Vafler og kaffe på toppen for de som ville kjøpe det og en fantastisk utsikt.
gaustatoppen03

Fra Gaustatoppen

mener jeg å huske at du kan faktisk se 1/6 del av landet på en fin og klar dag. Det var et informasjonsskilt der som sa noe om det.  Gaustatoppen er 1883 meter over havet og tårnet som er på toppen er 64 m høyt. Du kan ta heis opp også (eller bane om du vil ) og denne ble bygget av militæret. Jeg har bare sett dette på tv, men noen vi kjenner tok denne banen og det var ganske klaustrofobisk. Tror jeg foretrekker å bruke beina jeg, haha.

gaustatoppen04

gaustatoppen06
Vi knipset mange bilder på vei opp og ned, og det er koselig å se de igjen i dag. Jeg har jo et rikholdig fotoarkiv og jeg liker å ta fram bilder igjen.
Det var en fin dag og vi koste oss veldig når vi kom på toppen med kaffe og matpakke som seg hør og bør.
Har du vært på Gaustatoppen? legg gjerne igjen en kommentar og fortell :)gaustatoppen05

gaustatoppen 02gaustatoppen09

gaustatoppen07

gaustatoppen 020

gaustatoppen 023

gaustatoppen 024gaustatoppen 021

gaustatoppen 017gaustatoppen 015

gaustatoppen 014gaustatoppen 012

gaustatoppen 013

gaustatoppen010gaustatoppen 011

gaustatoppen 013gaustatoppen 016

gaustatoppen08

gaustatoppen 015

gaustatoppen 022

gaustatoppen 021gaustatoppen 018

gaustatoppen 019

Hvis du etter å ha vært med meg til Gaustatoppen på tur ble sugen på noe godt så linker jeg her til mitt forrige innlegg oppskrift på en veldig god kake, nemlig Dutch baby pancake

Kommentarer

Hmmm, slik det ser ut der ja. Har hørt så mye om den toppen, men aldri vært der.
Elin :-) sa…
Flotte bilder
Har lyst å dra tilbake dit. Vært der en gang første uken i oktober før snøen falt.

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram