Noen reker, noen blåskjell, persille, chili, et glass hvitvin og spaghetti

Spaghetti frutti di mare 02

Hva får du da?

Spaghetti frutti di mare  


Jeg hadde neste sagt man tar det man har: Noen reker, noen blåskjell, persille, chili, et glass hvitvin og spaghetti .... for å nevne noe
etter inspirasjon fra Jamie Oliver  

Jamie Oliver er forresten en stor inspirasjon her i huset og har vært det helt siden han slo igjennom som The Naked Chef. Han er kreativ, flink og en morsom fyr.  Jeg har noen andre kokkehelter også som for eks svenske Niklas Ekstedt. Hans podcast sammen med Leila Lindholm må jeg ha med meg når de slipper en ny episode hver annen uke. Det er mange episoder i arkivet på iTunes hvis du liker å høre to svenske kokker snakke i munnen på hverandre. Glem å få en hel oppskrift i podcasten haha... de avbryter hverandre konstant!

Forresten så skriver jeg her om min manns gode pasta vongole også i et tidligere innlegg hvis du har lyst til sjekke ut det.
Jeg har fått veldig sansen for blåskjell og det er en annen rett jeg har lyst til å lage litt senere som involverer både blåskjell, hvit fisk og kokosmelk! Det kan bli spennende.


Spaghetti frutti di mare 06

Oppskrift - sånn røffli' på vår Spaghetti frutti di mare

Rens reker. Press kraften ut av skallet over rekene.
Vaske blåskjell. Fres hvitløk, sjarlottløk, chili i en stor kjele. Hell i blåskjell og et glass hvitvin. 
Dampe i 10 min. Rens skjell. Sil kraften.
Fres hvitløk, sjalottløk, chili, biter av squash og halve cocktailtomater i en stor kjele.
Kok spaghetti såvidt mør. Sil av vannet og sleng spaghettien i kjelen med grønnsaker. 
Hell på blåskjellkraft i porsjoner mens du rører rundt i kjelen. Når spahettien er akkurat passe al dente er den ferdig.
Ha i rekene og hakket persille. Blandes godt. Strø over revet parmesan. 


Dersom du trenger mer nøyaktig oppskrift med mål og så videre, foreslår jeg at du googler og leser igjennom oppskriftene og velger den du liker best!Spaghetti frutti di mare 05Spaghetti frutti di mare 07
Spaghetti frutti di mare 03Spaghetti frutti di mare 04

Siden det er fredag ... 

I mens kokken lager mat så kan gjesten kose seg med en gin tonic før middag  og så er det plutselig klart for servering. Enjoy og bon appetitt!

Spaghetti frutti di mare 01

Lyst til å se mer fra min blogg?

Og som alltid helt til slutt et linktips om mitt forrige innlegg handlet om Påsketid på hytta med både vafler og vårtegn. Mange bilder som vanlig der og en oppskrift på gode gammeldagse vafler proppfulle av smør.  Høyoktan med andre ord!!

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram