Søndagsmarked og frokost ved Seinen

I krysset Boulevard Raspail og Rue de Rennes er det marked hver søndag morgen.Vi hadde googlet og sjekket ut masse nettsider om søndagsmarkeder og loppiser, og havnet altså på denne.
Du kan finne nærmere beskrivelse og kart til markedet ved å trykke på denne setningen. I hvert fall startet vi vår dag her, kun med Cafe au lait i magen, og tenkte at vi skulle kjøpe frokosten vår her.

matognatur søndag14matognatur søndag21matognatur søndag20matognatur søndag19

Matmarked i Paris

var gøy, masse mennesker, en dame som stod og sang gamle franske sanger og hadde hatten behørig fremme. Vi fikk smaksprøver av hyggelige selgere og det var ikke noe problem å bare få kjøpt litt av produktene som for eks noen få store jordbær eller to store gode brødskiver.
Vi gikk lenge og bare kikket og drømte om å ha et kjøkken selv her og nå til å lage mat i - men drømmer tilside, vi kjøpte etter hvert inn frokostbrunchmaten vår og var storfornøyd med det.

matognatur søndag18
matognatur søndag12

Trygge og kjente ingredienser... og noen ukjente også som vi kanskje ikke bruker så mye av her i Norge?
matognatur søndag17 matognatur søndag13

matognatur søndag11matognatur søndag09

Turen videre etter matmarkedet

Vi gikk fra Boulevarden ned mot Seinen og hadde en tanke om å sitte på en benk i solen og kose oss.  Til slutt havnet vi på tuppen av Ile de la Cite  og i en liten park som heter Square du Vert-Galant hvor piletreet var grønt og sola varmet oss godt. Det var helt stille og rolig der, litt vekk fra trafikken og etter hvert kom det flere mennesker til også i samme ærend som oss. Underholdning hadde vi også, en mann som trente for seg selv på plenen ... stod på hender og tøyde og bøyde veldig.

matognatur søndag16matognatur søndag 001

Vi satt i stillhet og bare nøt ferien, solen som varmet og den gode maten vi kjøpte. Enkel mat, men så god. Bare å se at det var grønt på trærne  her og der gjorde så godt.

Etter at frokosten var fortært, utsikten nytt ferdig for denne gang gikk vi videre mot Pompidou senteret og Marias distriktet, men det er en helt annen historie. Ferien blir til mens man går rundt omkring og ser seg rundt.

matognatur søndag08
matognatur søndag07matognatur søndag06matognatur søndag05matognatur søndag04matognatur søndag03
matognatur søndag02
matognatur søndag10matognatur søndag01

Bildene er en miks av mine, men mesteparten er tatt av min mann :)

Linktips:
I mitt forrige innlegg skriver jeg om Den som var så fluffy i Paris. Nemlig en Quiche Lorraine på en fortausrestaurant og litt shopping på Le Bon Marche, i matavdelingen der.

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram