Påsketid på hytta med både vårtegn og vafler

hytte påske 01


Påsketid på hytta

Jada påsken er long gone, men jeg er ikke så rask bestandig. Derfor kommer påsken min her nå... litt på etterskudd.
Tradisjonen tro så reiste vi ut til sjøen i påsken og koste oss veldig på hytta. God mat, god drikke, vafler og bake ny kake, morgentur med frokostpakke og kaffe og fyr i peisen. Det er påske ved kysten.
Uansett er påskeferie deilig bare i seg selv, kan godt være hjemme jeg og bare slappe av og gå tur her i nærområdet, men når man er så heldig å ha tilgang til hytte - hvorfor ikke?!
hytte påske 02hytte påske 03
hytte påske 13hytte påske 16

Mat og Natur

For oss er fritid å kunne lage god mat, prøve  noen nye oppskrifter. Jeg vil gjerne bake litt hvis jeg kan det og det er alltid moro å prøve nye oppskrifter. I påsken prøvde jeg ut en oppskrift på en amerikansk (?) pannekake som heter Dutch baby pancake. Den er enkelte steder også kalt for german pancake. For meg var denne helt ny, bare noe jeg har sett masse bilder av på Pinterest og hos diverse utenlandske matbloggere og så videre. Dette må jeg prøve! Så jeg satte i gang med å lese oppskrifter og se på filmer på You tube for å finne ut om dette var noe for meg. Det gjorde jeg og laget en ny type kake som skrevet ovenfor, Dutch baby pancake - den har jeg lagt ut oppskrift på hvis du har lyst til å prøve selv.
hytte påske 14dutch baby pancake pannekake 06hytte påske 17hytte påske 19
Naturdelen av ferien innebar massevis av turer. Hver eneste dag, uansett vær gikk vi ut og hadde det fint.
Det er godt å komme seg ut og få frisk luft, kjenne dagslyset og sola (eller regnet) og ikke minst var det ganske kjølig. Godt å kjenne på elementene og særlig godt å komme tilbake på hytta. Krype opp i sofaen under pleddet med påskegodt og fyr i peisen. En god bok, for meg alltid Agatha Christie bok i påsken. Det er min tradisjon.

hytte påske 04hytte påske 05

Slitte planker, jaaa jeg vil ha. jeg vil ha til å snekre sammen til å lage bakgrunn/underlag for fotografering. Jeg tror jeg må gå i fjæra på rekvedjakt snart...

hytte påske 06hytte påske 22

Jeg er sånn som går og ser etter vårtegn overalt.. og vårtegn fant jeg i massevis!

hytte påske 26hytte påske 23
hytte påske 21hytte påske 10hytte påske 15hytte påske 12

Japanerne har kommet med et begrep jeg liker godt. Å bade i skogen...
Det er å bare gå i skogen og ta til seg inntrykkene. Ikke trene og forte seg, men ta det med ro. Kanskje sette seg ned litt og bare høre på skogen og livet der.
hytte påske 11hytte påske 07
hytte påske 08hytte påske 09

Plukke blåskjell i bøtta er også fint... man kan lage mye fint av blåskjell (og hvite skjell) som for eks
blåskjellkranser, uroer eller helt hvite skjellkranser. Fantasien er det som stopper deg ... ikke la den gjøre det :)

hytte påske 24


Og helt til slutt en liten oppskrift på gode gammeldagse vafler, fulle av smør!

4 ss (ca 200 gr) margarin (smeltes)
3 egg
2 dl sukker 
Vaniljesukker  (egg, sukker og vaniljesukker piskes)
3/4 l melk
ca 1/2 kg hvetemel
2 strøkne ts bakepulver

Det er så mye smør at du nok ikke trenger mer i vaffeljernet. 


hytte påske 25

Og hvis du vil bli med meg til Gaustadtoppen i mitt forrige innlegg så kan du det her :)

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram