Bøkeskogen kommer i sin fineste grønne skrud nå og venter bare på 17. mai

I Larvik har de vel kanskje landets flotteste Bøkeskog?


I  hvert fall er det utrolig fint å dra dit på tur og nå som våren er her (dog litt kjølig igjen) så er det fint å se den grønne skogen i full skrud. For å si det sånn. 17. mai er det jo folkefest i Bøkeskogen og da er det vel ikke en Larviking som ikke er innom der en eller annen gang i løpet av dagen!
Alle de gangene jeg har vært i Bøkeskogen er det masse mennesker der som går tur, som lufter bikkja, som sitter på Bøkekroa og koser seg eller som springer rundt i skauen og trener. Det er skiløyper der om vinteren og jammen fant vi ikke en hoppbakke der også - som vi klatra opp i - en gang jeg var der på vennetrening! Det var ledd i treninga, både fysisk og mentalt. Moro var det!
Min gode venninne og kollega fra Larvik fortalte meg at deler av tv-serien Snøfall var også spilt inn i skogen der.

Bøkeskogen mat og natur 02

Jeg er veldig glad i Magnolia også jeg ...

men det er noe spesielt med bøketrær og det lyset som kommer nå på våren når de er helt nyutsprungne.
På vei til jobben min så går jeg gjennom det som er igjen av en bøkeskog og det er helt utrolig nydelig. Jeg passer på å stoppe opp hver morgen nå og bare se innover i skogen fra veien hvor jeg kommer gående.  Dette med at japanerne bader i skogen (det har jeg skrevet om og linket til før) det er noe med det altså... bare prøv selv!

Bøkeskogen mat og natur 03

I hvert fall nok prat fra meg nå

nå vil jeg heller vise deg noen av bildene vi har tatt i Bøkeskogen i Larvik.
Er du i Vestfold så kan jeg virkelig anbefale deg en tur dit nå på våren. Det vil du ikke angre på!


Bøkeskogen mat og natur 05Bøkeskogen mat og natur 04

Bøkeskogen mat og natur 06Bøkeskogen mat og natur 01

Fakta om Bøkeskogen

I følge Wikipedia er Bøkeskogen Norges første offentlige friområde, den ble gitt av godseier Treschow i 1884 til Larvik bys befolkning.
I 1980 ble området vernet etter Naturvernloven som landskapsvernområde. 

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram