onsdag 17. mai 2017

Grillspyd med reker og grønnsaker med en liten texmex- og asiavri og til dessert en Frosè

Lettvint på grillen

Når vi reiser på hytta synes vi det er fint å gjøre det veldig lettvint på fredag kveld. Da griller vi gjerne spyd med enten kjøtt eller reker, og masse grønnsaker til. Denne fredagen ble det med en liten texmex vri og litt asiatisk også. Joda, det går an å blande verdensdeler og stiler... litt-ish.
Og til slutt en drink til dessert - Frosè
Denne var ny for meg og hva vi syntes om den finner du ut helt i bunnen av innlegget ;)

Grillspyd

lager du enkelt.  Kutt opp de grønnsakene du foretrekker i store biter. Vi har brukt sjalottløk, paprika, og squash på disse spydene.

Marinade: chili, ingefær, hvitløk, limesaft, olje, salt. Dette kjøres med stavmixer, putt alle ingrediensene i posen med marinaden og la de ligge ca 15 minutter før du lager spydene.
Når du har tredd spydene peprer du etter smak og behag.

grillspyd reker 04grillspyd reker 01


grillspyd reker 03grillspyd reker 02

Tilbehør til grillspydene 

ris, chili, koriander og en salsa

Kokt ris og så strør du oppskjært fersk ingefær, fersk chili, fersk koriander og hakket cashewnøtter over.  På denne måten får du både "kick og spice".
Vi hadde også en Salsa (som forresten er supergod til quesadilla ) til maten og den lager du enkelt sånn her:

1 rødløk
1 avocado
1 papaya eller mango (hvis du bruker papaya så blir ikke salsaen så bløt, mango = bløtere)
2 røde chili
-          Finhakkes og blandes godt med saften fra en lime og litt salt
Stor bunt med koriander

-          Grovhakkes og blandes godt sammen med ovenstående. La blandingen stå minst en time før servering (ikke i kjøleskapet).  


salsa mango


Frosè

Ja hva er det da? har jeg blitt spurt når jeg har snakket om det på jobben. Frossen rosèvin (hæ?!), jordbær, isbiter og litt vodka. En slags vinslush...
Dette skal visstnok være superbig down under, og der tror jeg det kan bli for min del...
Så derfor anbefaler jeg deg å prøve ut noen oppskrifter, og fryse ned litt vin av gangen før du evt setter i gang med en hel flaske og finner ut dette ikke er din greie
Jeg fant en enkel oppskrift online som jeg fulgte
.
Frosè02


Kvelden til ende... 

Solen går ned, fuglene kvitrer og vi er fornøyde og trøtte... og en god natts søvn venter :)
En ny dag venter, nye matretter og nye utfordringer!


solnedgang 01

Ingen kommentarer: