Hjemmelaget iskaffe med likør og iskrem på en varm dag

Iskaffe som dessert. Why not? 

Jeg hadde bare lyst til å prøve og lage min egen vri på iskaffe, mer som en dessertvariant med likør, isbiter, iskrem og reven sjokolade over for ekstra smak. Ok, i ettertid kan jeg si følgende.  Neste gang så skal jeg lage isbitene av sterk kaffe og  knuse isbitene slik at de blir mer slushy. Da vannes ikke iskaffen ut, for jeg er av de mennesker som liker kjempesterk kaffe.
Hver morgen lager jeg en sterk kopp kaffe med melk på kontoret i en håndbrygger som jeg kjøpte på nettet, for på jobben så er det kun kaffesuppe fra en kaffemaskin. Smaker ikke bra! 

Men tilbake til denne iskaffen da...

Visste du at iskaffen stammer fra Vietnam? Joda i følge en artikkel fra National geografic så ble iskaffen laget i Vietnam på 1800 tallet. Franskmennene var koloniherrer der den gang og de insisterte på å få sin kaffe med melk slik de var vant til, men å holde melken kald var ikke så lett slik at man måtte bruke kondensert melk. Hvordan de fikk til å lage is i tropevarmen sier artikkelen ingenting om, men de påstår nå det da... andre artikler påstår at opprinnelsen er uklar og nevner flere historier og forklaringer. 
Ok, typisk meg dette her - jeg liker å finne forklaringer på ting og jeg liker å vite hvor kom det fra. Hvem fant på dette? 

iskaffe 08iskaffe 07

Min iskaffe med iskrem og likør

kom jeg bare på fordi det var varmt denne lørdagen. Jeg hadde en flaske likør som jeg fikk til jul av mamma. Jeg har lyst til å prøve noe nytt. Jeg tester og ser hvordan det går. 
Jeg laget veldig sterk kaffe som jeg kjølte ned. 
(Det lønner seg nok å lage espressokaffe for å få den sterk nok)
Isbiter
En slump likør
Iskrem
og sjokoladerasp over...

så satte jeg meg ned i solen, leste boken min og koste meg med iskaffe :) Det var ikke så verst da :)
iskaffe 03iskaffeiskaffe 02iskaffe 01Kommentarer

den der er ikke dum.....nam nam
Matognatur sa…
nei veldig godt! :)

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram