Vårlig smuldrepai med jordbær og rabarbra fra fryseren

jordbær og rabarbra paijordbær og rabarbra pai 02

Jeg har laget smuldrepai med jordbær og rabarbra fra fryseren

eller om du heller vil, bruk ferske jordbær og fersk rabarbra. Det er jo tid for det nå!
Mine jordbær og rabarbra ble plukket i fjor og hentet opp fra fryseren, for jeg skulle bruke det opp nå før ny sesong sparker i gang.
Smuldrepai er veldig godt og ikke minst veldig enkelt å lage og kombinasjonen jordbær og rabarbra sammen er bare så god!
Tidligere har jeg lagt ut en oppskrift på en annen jordbær og rabarbrapai (på denne laget jeg forresten gitter,
det var ikke helt enkelt for å si det sånn, men øvelse gjør vel mester?
Jeg valgte å ikke fotografere paien med gitteret for det var ikke så veldig fint hahaha! :D )
Vi satt ute og spiste smuldrepaien med is og kaffe til i solen og nøt våren og varmen den helgen,
lite ante vi at bare noen dager senere skulle det snu helt og bli kjølig igjen...


jordbær og rabarbra pai 05jordbær og rabarbra pai 03

Oppskriften jeg har brukt

har jeg fått fra en venninne, slik at jeg vet ikke helt hvor den stammer fra, men god var den. 
Jeg laget den på hytta og fant en ildfast glassform som passet bra til størrelsen jeg laget. 
Vi er to personer og spiste litt pai hver med vaniljeis til og resten har vi lagt i fryseren til en senere anledning. Kjekt å ha!

Rabarbra og jordbær crumble/smuldrepai

Ca 500 gram rabarbra og jordbær
1 dl sukker
1 ss potetmel

Smuldredeig:
2,5 dl hvetemel
2 ss sukker
1/2 ts bakepulver
125 gr smør (jeg brukte Bremykt)
1/2 dl hakkede mandler

Slik gjør du:
Skyll rabarbrastilker og kutt de opp i passe små biter. Jordbærene delte jeg i 4. 
Hvis du bruker frosne bær og rabarbra legg de i en sil og la fuktigheten renne godt av ellers blir det bare saus...
Bland sukker og potetmel, denne blandingen skal du vende inn i rabarbra og jordbærene. 
Ha så  blandingen i en smurt ildfast form.

Smuldre sammen mel, sukker, bakepulver og smør til det blir en grynete masse.
Så blander du i de hakkede mandlene. 
Ha deigen over rabarbra/jordbærblandingen og stek smuldrepaien midt i ovnen på 225 gr C i ca 30 minutter. Følg med på slutten, den skal bli litt gyllen og fin.

Server paien lun med for eks litt god vaniljeis eller krem om du vil. Jeg foretrekker alltid vaniljeis til :)

Håper det vil smake!

jordbær og rabarbra pai 04jordbær og rabarbra pai 06

Kommentarer

Anonym sa…
Hei
Fant oppskrift på pizza hos deg som jeg skal lage.
I oppskrifta står det at du lager en marinade til kjøtt som består av diverse krydder.
Det jeg lurer på om det skal være olje i marinaden?
Eller er det kun krydder og sitron
Hilsen Solveig
Elin :-) sa…
Smuldrepai, oh la la😊

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram