Bulgurpilaff med ristede grønnsaker og kylling

salat med feta

grøfteblomsterrosevin

Endelig helg og tid for kos!


Nå som det er helg så er fint å presentere en rett som tar litt mer tid enn 5 minutter.
Bulgurpilaff med ristede grønnsaker og kylling er en slik rett som tar litt tid, men smaker himmelsk når du serverer den
med godt tilbehør som salat, hummus, tzatziki og et glass vin til - etter din smak hvit, rosè eller rødvin.
Alkoholfrie viner er også et fint alternativ for den som ønsker det.

Inspirasjon

Dette blir et sånt "inspirerende" innlegg, og med det mener jeg at det er ikke nøyaktige mål og metoder på hvordan du skal lage retten.
Meningen er at du skal få inspirasjon til å lage dette, men kanskje bruke dine oppskrifter eller metoder.


Kylling:

Stekes på vanlig måte i ovnen. Krydres med sitron, rosmarin, pepper og hvitløk

Bulgurpilaff: 

Grov bulgur, finhakket løk, hvitløk, stangselleri, gulrot freses i olivenolje.
Krydre med pepper og kummin. Tilsett saltet kyllingkraft.

Ristede grønnsaker: 

Biter av rødbete, gulrot, sellerirot og persillerot.
Forvelles i saltvann, siles av og sprinkles med olivenolje. Krydre med rosmarin.
Legg på rist eller bakepapir.
OBS: Rødbeter forvelles i egen kjele. Stek i ovn på 200 grader til de ser ferdige ut.
Båter av rødløk legges inn når rotgrønnsakene begynner å bli ferdige.
ristede rotgrønnsaker

Salaten: 

Bulgurpilaff, ristede grønnsaker, oppskjært kyllingkjøtt, spinat, tomater, agurk, paprika


Hummus: 

Hermetiske kikerter, tahini (Tahini: Ristede sesamfrø og litt olivenolje kjørt med stavmikser til en saus),
hvitløk, sitronsaft, ristede kumminfrø, kraft fra hermetiske kikerter

Øvrig tilbehør:

Valnøtter
Oliven
Ristet surdeigsbrød
Tzatsiki
Sitronbåter
Feta
Tapenade




stekt kylling

bulgurpilaff og ristede grønnsakeroliven hummus sitron og tzatziki

salat med fetaoliven

sitronsalat med feta

rosevintoast

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram