Chili con carne med sveivende oksehaler

Ta deg tid til å lage en slow food middag en helg...


derfor får du helgens middagstips av meg i dag, på en tirsdagskveld. Tenk litt på det (eller ikke, bare gjør det)


Chili con carne



er enkelt, godt, proppfullt av gode ting som bønner, mais, paprika, magert kjøtt (som for eks karbonadedeig eller oksehalekjøtt) og ikke minst er det chili i den, noe som i følge "alle" forståsegpåere skal booste både forbrenningen, inneholde masse antiinflammatoriske egenskaper og ikke minst - er chili bra mot virus. Sies det ja ;) Så derfor - her spiser vi chili con carne med stor glede og drikker masse vann til middagen :)




Nam nam!


Min mann (igjen) lager masse god mat og han er veldig flink til å variere middagene her hjemme hos oss i helgene. Da vil han helst lage slow food hele dagen som skal putre i timesvis, før han på kvelden begynner å lage selve middagen. Resultat: Det hender vi plutselig spiser veldig sen middag her! tji - hi
Men av og til er det verdt å vente på maten, og særlig chili con carne som han laget med oksehalekjøtt og kraft denne gangen. Oh! So! Good!!!!
Dessuten blir det alltid nok til middag dagen etter også, og noen ganger havner noen porsjoner i fryseren. Veldig kjekt til de ukedagene man har dårlig tid, er trøtt og ikke orker lage noe spesielt til middag når man kommer hjem. Jeg foretrekker restemat fra fryseren anyday fremfor pølser eller noe annet hurtig. 

chili con carne 02chili con carne 04

Oppskrift




Dag 1: 

Kok oksehaler i 4-5 timer. Plukk av kjøtt og kjøl ned. Legg bønner i vann til dag 2.


Dag 2: 

Kok bønner så vidt møre i kjøttkraften.
Hakk oksehalekjøttet og stek det sammen med dobbelt mengde karbonadedeig.
Ha i hakket løk, paprika, hvitløk.
Når grønnsakene er blanke, ha i et glass tomatpuré, en boks hermetiske tomater som er kjørt med stavmixer og en boks hermetisk mais.
Ha i bønnene og smak til med litt sukker, salt og pepper.
Tilfør en solid mengde mexicansk chilipulver.
La småkoke et kvarter.
For ekstra styrke tilføres finhakket jalapeno.
Alternativ: Bruk hermetiske kidneybønner

chili con carne 03chili con carne 01
Serveres 

på nachos, med reven ost, guacamole, rømme og finsnittede salatgrønnsaker.
Press limesaft over.

Etterpå setter vi oss litt ut og nyter hagen og blomstene :)




syrin 03syriner 02

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram