Deilig kjølende drikke på varme dager? da lager vi iste


Min kopp te

eller rettere sagt mitt fine glass med te, iste! Det er deilig med kalde drikker og hvorfor ikke prøve noe nytt?
Jeg er ikke den største tedrikkeren i grunn, jeg liker helst Earl Grey fra Twinings, men i ungdommen hjemme så drakk vi mye Hibiscus te i løs vekt. Jeg har for å være ærlig ikke drukket hibiscus te siden ungdomsskoletiden, da drakk jeg den så søt som fy. Må si at sukkerbehovet har sunket drastisk fra den gang. 1 teskje er nok nå (og godt er det vil jeg tro!).
Vanligvis drikker jeg en kopp Earl Grey til lunch nesten hver dag og det er det. Så går jeg lei og drikker ikke te på mange dager. That's me :)
Når vi var på ferie i Paris tidligere i år så var vi på et kjøpesenter med en enorm matavdeling og der fant jeg Hibiscus te i løs vekt, så jeg kjøpte med meg en pose hjem. Det smaker kjempegodt og jeg har allerede laget et par mugger med iste av den.

Iste kan du lage på mange måter

Lipton har en fin artikkel om iste, på engelsk og Country Living har en oppskrift på Hibiscus iste med vodka, den voksne varianten for å si det sånn. 
Som så mye annet rart så tror jeg isteen har sitt utsprung fra Amerika, i hvert fall hvis jeg skal stole på historien i denne artikkelen her. Hvem vet? Godt det er i alle fall og siden det er så fint vær i dag lørdag og over 20 grader allerede i skyggen, så skal jeg ha et glass med iste etterpå og kose meg på verandaen.hibiscus iste

hibiskcus iste 3

Slik laget jeg min is te

Kok te
søt med sukker eller det du liker til det er passe søtt
kjøl av i en mugge over natten
jeg vil ikke anbefale å helle kokvarm te i en glassmugge la den stå og kjøle en god stund før du heller over
Isbiter tar du i når du skal drikke teen
pynt evt med frukt som passer til din te og som du liker
isbiter laget av te  er også en god ide for å ikke vanne ut isteen din for mye
hibiscus iste 2

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram