søndag 18. juni 2017

I scream, you scream, everybody loves icecream

Når jeg var liten så var is det beste jeg visste

og det er nesten ennå også for å være helt ærlig! På barneskolen på slutten av 70-tallet så hadde vi noen hippieaktige lærere (haha de lignet kanskje litt på nåtidens hipstere for å være helt ærlig) og det var mye sang og musikk på skolen. Vi hadde felles sangtime en gang i uka (jeg gikk på en veldig liten skole altså) og denne sangen her som tittelen sier, I scream - you scream, everybody likes icecream har aldri sluppet taket i meg.
Beste skoleminne for evig og alltid!
Så i all ære til den sangen (du finner en video med den helt i bunnen av innlegget her ) så har jeg laget en sommerlig iskrem, og den er altså så enkel at den klarer alle.
Klarer jeg - så klarer du!


jordbæris 3jordbær 3

Lettvint og raskt


Å lage disse jordbærispinnene er veldig lettvint og det tar ikke lang tid. Jeg brukte min kjøkkenmaskin (Kitchenaid) og lot den gå på laveste hastighet. 
Jeg kjøpte ferske jordbær i går på butikken og de er norske og fra nærområdet her jeg bor. Kjempegode bær. Endelig er sesongen i gang! Dette har jeg virkelig ventet på :)


jordbær 2jordbæris 2



Rask vaniljeis


1,5 dl lettmelk
1 dl farin
2,5 dl kremfløte
1/2 teskje vaniljesukker
2 ts vaniljeekstrakt (du finner oppskrift på vaniljeekstrakt litt lenger ned)
1 god sprut med glukose
(Jeg bruker vaniljeekstrakt laget på vodka og glukose for å få isen mykere.)


Slik gjorde jeg det:

Jeg tok melken og sukkeret i bollen og lot min maskin gå på laveste hastighet til sukkeret har løst seg opp i melken. Kjenn etter med en ren finger om kornene begynner å forsvinne. 
Bland så i fløten, vaniljesukkeret, vaniljeekstrakten og glukosen.
Blandes sammen på laveste hastighet i kjøkkenmaskinen eller for hånd.  Siden jeg skal lage ispinner så lager jeg dette ikke i en ismaskin.

Jordbær eller andre bær ... 


Jeg kjøpte ferske jordbær i går, men frosne går også veldig bra. Jeg tok ca 50-70 gram (for å være helt ærlig så veide jeg de ikke, men jeg tok ca en halv kurv) og så moste jeg bærene.
Bland de i fløterøren i kjøkkenmaskinen på sakte fart eller for hånd. 
Helles over i ispinneformene. Etter en halvtime bør du ta en pinne og røre litt isen for å unngå at den skal krystallisere seg.
Isen trenger ca 3-4 timer på å fryse og er da klar til å spises. 

jordbærisjordbær

Oppskrift på vaniljeekstrakt

1 dl vodka
3 vaniljestenger som du splitter opp, ikke skrap ut vaniljefrøene, bare la den være åpen 
Ha dette over på et glass eller en liten flaske.
La stå i mørkt skap, romstemperatur og vend på flasken ca en gang i uken.
Vent ca 1 mnd før du begynner å bruke den.
Etter hvert som du bruker av den kan du helle på mer vodka ...
Dette varer evig og for evig. 
Fin gave også hvis du har en venninne/venn som liker å bake/lage desserter.



Jazzy icecream music 






Ingen kommentarer: