Kyllinglasagne med fullkornslasagneplater

Dette er en av mine livretter!

Lasagne er noe av det beste jeg lager til middag og siden vi kun er to voksne i vår husholdning så er en form inneholdende fire porsjoner nok til to middager hos oss. 
Jeg deler formen i fire og fryser ned to biter. Voila!
Jeg veksler mellom å lage min lasagne med enten kylling/kalkun kjøttdeig eller karbonadedeig. 
Fullkornslasagneplater brukes når jeg har det ellers bruker jeg ordinære plater. Jeg synes det er like godt uansett hva jeg bruker faktisk.
Lasagne har vi laget i alle år her hos oss, det begynte med ferdigpakker og så fortsatte det med egen fra bunnen av. Det tar litt tid ja, særlig den sausen, men jeg hører alltid på podcast når jeg lager mat så tiden går fort.
Podcast nå om dagen er Synnøve og Vanessa! hehe.. (jeg liker det lettbent!)


lasagne 02

Lasagne

  • 400 g kjøttdeig, kylling og kalkun, rå
  • 1 stk løk
  • 1 stangselleristang
  • 1 medium gulrot 
  • 1 ts olje
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 stk terning hønsebuljong (evt 2 ts med buljong hvis du har pulver)
  • 1 dl vann
  • 2-3 ts oregano
  • 1 ts salt
  • 2-3 ts pepper
  • 2 ts basilkum
Brun kyllingkjøttdeigen i en panne med olje. Finhakk løken og ha den i. Finhakk stangsellerien og rasp gulroten (eller finfinhakk) 
Hell i vann, hakkede tomater og hønsebuljong. Kok opp og smak til med krydder. 
Krydder: Jeg bruker masse, mengden jeg angir her i oppskriften er bare sånn ca, jeg tror jeg bruker mer... smak deg fram!
lasagne 01

Lasagnesaus

  • 6 dl lettmelk
  • 2 ss hvetemel
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1/2-1 ts salt
  • 1-2 ts pepper
6-8 stk lasagneplater
  • 50 g revet lettere gulost, revet
Lag jevning av melet og litt av melken. Kok opp resten av melken og rør i jevningen. Kok opp sausen og la den koke i 5 minutter under omrøring. 
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en liten ildfast form. Dryss over revet ost til slutt. 
Sett formen midt i stekeovnen og stek den ved 200 grader i 35-40 minutter. 
Serveres med en frisk salat til!
Bon appetitt! 

lasagne 03

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram