St. Hans feiring på hytta med familien

båter
brygga

Årlig tradisjon 

St. Hans feiring på hytta med familien er en årlig tradisjon. Det er flere som spiser Matjessill med poteter og løk, ikke så norsk tradisjon kanskje - men det er noen inngiftede svensker her som influerer kan man si.
I hvert fall så feires St. Hans aften stort her i byen (kan jeg si at det er Sandefjords svar på lokal nasjonaldag? ) og det er båtkortesje utover Sandefjordsfjorden. Det er et flott skue når alle småbåtene går utover og mange har pyntet båten for anledning. Fantastisk stemning og bare glade mennesker :)
dekket bord 02jordbær 2

Min barndoms St. Hans aften

var også ute og i fjæra hvor hele bygda samlet seg til bålbrenning og vi stekte pølser på pinne. Du vet de store tjukke middagspølsene. Nam nam!
Vi ungene sprang rundt og lekte (som regel lekte vi Boksen går) og i nord går som kjent sola ikke ned på denne tiden av året sånn at vi var noen små ranglefanter som ikke var å få i seng!

Uansett vær i kveld

så blir det god mat og ikke minst jordbær fra Tjølling på bordet i kveld. Vi samles til hyggelig lag og feirer at det er sommer. Ha en fin St. Hans feiring du også!
jordbærmatjessill
dekket bord 03grøfteblomster 02
fantdekket bord 01

En liten collage av noen tidligere feiringer :)

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram