Det er nå de er som vakrest

Gå ut i sommerkvelden og kjenn duften av kaprifolen


kaprifol 02

Gå en kveldstur

og kjenn duften på Kaprifolene som vokser vilt ute i skogen og krattene. Det dufter helt himmelsk og det er nå de er som vakrest også, men nå leser jeg etter en kjapp Google runde at den er uønsket og svartelistet på samme måte som for eks rynkeroser og lupiner. Det visste jeg ikke.. jeg trodde faktisk at den ville sorten var naturlig her, men at hageblomsten var importert. Der ser du hva man ikke vet og hva man lærer.  

kaprifol 03
kaprifol 01

Den norske svartelista 

Her er det mange arter, så det er kanskje verdt å ta en kikk før man evt kjøper planter til å ha i hagen?!
Mitt personlige tips til ugressplanter som jeg ikke anbefaler i hagen er "Krypfredløs". Jeg kjøpte en liten plante og nå har den spredd seg til store deler av nabolaget rundt hos meg. Ugh :( Som noen av artiklene jeg linker til rett over her så egner den kanskje seg best til å ha i krukke så har du kontroll på den!

... men kaprifol da... 
kaprifol 04

... jeg synes fortsatt den er fin da... 

Kommentarer

Elin :-) sa…
Det vokser veldig mange av disse ut på fjellet hos oss nå, de sprer seg raskt, skal få fjernet litt av dem etter blomstring.

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram