Fiskesuppe med grissini


Hjemmelaget fiskesuppe med grissini 

grissini 01fiskesuppe i skål med grissini


Hei! Long time no see :) 

Vi har kost oss sånn i ferien og jeg beklager litt at bloggen og Facebook siden til bloggen ble liggende helt brakk. På min instagramkonto har jeg vært litt mer aktiv, følg meg gjerne der også forresten :)
Nå er hverdagen imidlertid tilbake og jeg har mange bilder å redigere og mye å dele sånn hva gjelder mat og inspirasjon den veien. Ingen sjokkerende nyheter her i gården og ingen click baits heller som overskrift. Står det "fiskesuppe med grissini" i overskriften min så er det garantert det innlegget mitt handler om. Derimot kan jeg ikke garantere oppskrifter på alt jeg legger ut heller, men jeg kaller slike innlegg for inspirasjon. FORDI: Det er ikke alltid jeg som lager maten her, det er som oftest min bedre halvdel. Jeg er utrolig god på å spise den ...
Ofte når min mann lager mat (middag) så går det mye på slumper og hvis jeg skal slumpeskrive oppskrift så bli det helt feil. Derfor har jeg (vi) valgt å kalle dette for inspirasjon hvor jeg (vi) beskriver matretten og så er tanken at du som evt leser og får lyst til å lage dette - kan finne mer nøyaktige oppskrifter på nettet og kanskje bruke inspirasjon fra oss her i Mat og Natur. Det er tanken.
Når jeg sier det så er inspirasjonskildene til kokken i gården her ofte Jamie Oliver. Den første kokeboken til Jamie Oliver - The naked chef som er en bra bok.
Ellers anbefaler kokken her å sjekke ut flere oppskrifter på en rett og ta det som du liker best fra en oppskrift...
Inspirasjon kommer ofte hvis vi spiser ute og spiser noe nytt og spennende. Det kan være så enkelt som en fiskesuppe vi ble servert på Brygga 11 som var så krydret og god som jeg aldri har smakt før!
For eksempel!

Hjemmelaget fiskesuppe

Man tager det man haver?! Jada, men det kan lønne seg å kanskje kjøpe fiskekraft på butikken hvis man ikke har kokt dette selv.
Her er det i tillegg brukt fløte - faktisk er fiskesuppen min mann lager beskrevet i et tidligere innlegg hvis du klikker deg inn der og scroller forbi alle hattebildene først (hvis du leser innlegget så skjønner du at hatt og solseng har noe med innlegget å gjøre) ...

fiskesuppe 01øser opp fiskesuppecremante

Grissini

Er veldig godt. Det er brødpinner som du enten kan kjøpe ferdig i butikken, da er de veldig rette og helt like. Hvis du baker de selv som jeg har gjort nå så blir de tykke, tynne, ujevne, veldig rare og veldig gode. Nå kan du bruke slike brødpinner til veldig mye rart.
Jeg foreslår at du for eks ruller parmaskinke eller spekeskinke rundt hvis du skal servere tapas?
Kanskje du lager luksusvariant og ruller ost rundt også sammen med skinken?
Du kan bruke grissini bare til å dyppe i dip sammen med grønnsaker hvis du vil ha noe mer enn bare grønnsaker ...
Grissini i stedet for potetgull.
Grissini og hummus eller tzatziki
Kanskje du synes det er morsomt å flette? Det kan bli fint det
Grissini kan også være gøy å bake og kanskje gi bort som gave. Bak en bunt, knytt de sammen med en fin rustikk mattråd.
Mulighetene er i hvert fall uendelige...

Oppskrift på grissini

Jeg lette etter oppskrift på grissini og det ble litt sammenblanding av flere oppskrifter.
Steketiden varierer fra ovn til ovn, jeg erfarte at på stekeovnen på hytta så brukte grissiniene dobbelt så lang tid på å bli ferdig som oppskriften tilsa. Det var forresten veldig varierende steketid, så følg med. De skal være gylne i hvert fall...


Til ca 4 personer


3 ss smør
2 dl melk
tørrgjær (jeg brukte ca 3 ts)
6 dl hvetemel

1 ts maldonsalt
1 dl parmesan (revet)
nykvernet pepper
karve

Slik gjør du:

Smelt smør i en kjele og ha i melken. Varmes til 37 grader.
Ta kjelen av platen og dryss tørrgjæren over melkeblandingen. La dette stå i 10 minutter.

Bland hvetemel og maldonsalt sammen i en bakebolle. Ha i melkeblandingen og kna deigen sammen i ca 5 minutter for hånd til den er jevn og smidig. Justere med evt mer mel hvis det blir for fuktig (min ble ikke det).
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 30 minutter (jeg lot min heve i vannbad og til den var dobbelt så stor).

Forvarm ovnen til 175 grader og kle to bakeplater med bakepapir.
Del deigen i 24 like biter. Rull hver bit til en lang pinne som er ca like lang som bredden på bakeplaten. Jeg rullet mine grissinier på en stor trefjøl.
Strø over revet parmesanost, nykvernet pepper og noen få klyper salt.
Jeg laget noen også bare med karve.  Jeg rullet pinnene forsiktig slik at krydderet skal feste seg.

Stekes i ovnen i ca 15 minutter til de er sprø og gyldne. Avkjøles helt og oppbevares i en tett plastpose.
Jeg lot mine ligge på et brett til dagen etter med kjøkkenhåndkleover.

Pensle med egg? Jeg gjorde egentlig ikke det, men etter en stund i ovnen på første brettet så tok jeg ut og gjorde det. Det ble bedre, jeg synes de fikk finere farge. Jeg leser i noen oppskrifter at noen bruker også vann, noen gjør det ikke - mens noen bruker eggpensling.
Mitt tips er å lese flere oppskrifter og så kanskje prøve seg litt fram. Jeg tror at neste gang så skal jeg pensle litt med egg FØR jeg har på krydder for å se hvordan det blir. grissini 02

Kommentarer

Om meg

Om meg
Mat og Natur er en blogg om mine tre store hobbyer;
matlaging (ofte sammen med min mann),
fotografering og ut på tur.
Til daglig jobber jeg på kontor
og bloggen er mitt kreative pusterom.
Velkommen skal du være!

Fra instagram